آموزش طرز تهیه سمنو بصورت تصویری

سمنو یکی از خوراکیهای خوشمزه و مفید است که در ایام عید برای سر سفره هفت سین تهیه می شود. برای تهیه سمنو شما به آرد و جوانه گندم نیاز دارید. خیلی ها به دلخواه به آن شیره و گردو و بادام هم اضافه می کنند. در این بخش طرز تهیه سمنو را به صورت مرحله به مرحله و تصویری تقدیم تان می کنیم. فقط دقت کنید که سمنو باید دائم هم زده شود، وگرنه زود ته میگیرد.

طرز تهیه سمنو

طرز تهیه سمنو

به گزارش سایت مدل 24 جوانه گندم موجود در سمنو برای سلامتی کودکان و بزرگسالان فواید زیادی دارد. ما پیشنهاد می کنیم به جز عید در فصول دیگر سال هم سمنو را تهیه کرده و از خواص آن استفاده کنید.

مواد لازم برای ۷ نفر

گندم نیم کیلو گرم با پوست

آرد گندم ۱ کیلو گرم با پوست ( ترجیحاً آرد نان سنگک )

آب ۲ لیتر

طرز تهیه سمنو مرحله به مرحله

در اولین مرحله برای تهیه سمنو خانگی شما باید نیم کیلو گندم باپوست را خوب پاک کنید. بعد انرا خیس کرده و حدود سه روز هر روز آب آن را عوض کنید. وقتیکه گندم ها جوانه زدند، آنها را داخل پارچه ریخته و در یک سبد بگذارید. دوباره روزى دوبار به آن آب دهید. تقریبا باید سه روز صبر کنید تا جوانه ها کمى بلند تر شوند جوانه ها باید تقره ای شوند. در این زمان میتوانید از آنها استفاده کنید.

طرز تهیه سمنو
گندمها را داخل چرخ گوشت ریخته و ان را چرخ کنید. همچنین میتوانید آنها را با ۱ لیتر آب در میکسر ریخته وخوب آنها را خرد و له کنید. حالا مخلوط تان را از صافى رد کرده و شیره صاف شده را کنار بگذارید.

در این مرحله باید تفاله گندم را با دست فشار دهید تا شیره آن گرفته شود. دوباره تفاله ها را با یک لیتر دیگر آب مخلوط کرده و مجددا آنها را از صافى رد کنید. تا شیره آن حسابی گرفته شود. 2 لیوان از آن را کنار بگذارید.

طرز تهیه سمنو
حالا به بقیه آن یک کیلو ارد گندم معمولى ( ترجیحاً آرد سنگک ) اضافه کنید و ان را روى حرارت بگذارید. در ابتدا گلوله هایی روی سمنو ایجاد می شود که با همزدن از بین می رود.

طرز تهیه سمنو

طرز تهیه سمنو

طرز تهیه سمنو

طرز تهیه سمنو
شما باید مدام سمنو را هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از اینکه سمنو جوش آمد و یک ساعت از هم زدن شما می گذشت باید زیر حرارت را کم و یکنواخت کنید و هر ده دقیقه آن را هم بزنید.

یک ساعت بعد وقتی رنگ سمنو کمى تیره شد یک لیوان از شیره گندم را که کنار کذاشته بودید به آن افزوده و خوب هم بزنید.

در این لحظه سمنو آب میاندازد و به اصطلاح می برد. ولی نگران نباشید. کم کم به حالت قبل بر می گردد.

طرز تهیه سمنو
حالا مجددا آن را خوب هم بزنید تا رنگش تیره شود. وقتى رنک سمنو تیره تر شد باز هم یک لیوان عصاره گندم ( شیره گندم ) را اضافه کنید و باز هم آن را دائم هم بزنید.

طرز تهیه سمنو
آنقدر باید سمنو را هم بزنید تا غلظت و طعم و رنگ آن همان چیزی شود که شما دوست دارید. حالا میتوانید حرارت را تا اخرین درجه کم کرده و از شعله پخش کن استفاده کنید. درب قابلمه را با یک دستمال پوشش داده و دو سه ساعت صبر کنید تا سمنو خوب دم بکشد.

طرز تهیه سمنو
طرز تهیه سمنو به پایان رسید.

طرز تهیه سمنو

طرز تهیه سمنو

نکاتی برای طرز تهیه سمنو

خیلی ها به جای شیره گندم گرفته شده از جوانه ها، از جوانه خشک شده و  پودر شده استفاده می کنند.

شما میتوانید در مراحل آخر پخت داخل سمنو گردو یا بادام بیندازید.

یادتان نرود که سمنو باید خیلی هم زده شود، وگرنه ته می گیرد.

خواص جوانه گندم

جوانه گندم برای سلامتی فواید زیادی دارد. یکی از مهمترین خواص جوانه گندم زیبایی و سلامت پوست است. همچنین برای درمان ضعف تخمک گذاری میتوانید از جوانه گندم استفاده کنید.

جوانه گندم حاوی تمام مواد مغذی ضروری از جمله ویتامین ها، پروتئین، اسیدهای چرب امگا 3 و کربوهیدرات ها برای رشد جسمی و روحی کودک می باشد.

فیبر موجود در جوانه گندم برای درمان یبوست در کودکان مفید است، ویتامین B موجود در جوانه گندم باعث افزایش متابولیسم، افزایش سطح انرژی و تولید گلبول های قرمز سالم در کودکان می شود.

یکی دیگر از خواص جوانه گندم پیشگیری از سرطان روده است. برای رفع خستگی هم میتوانید این داروی گیاهی را میل کنید. از دیگر فواید سمنو و جوانه گندم میتوان به تقویت قوای جنسی اشاره کرد.

جوانه گندم  برای تقویت عمومی بدن ، تقویت موی سر و تقویت بینایی هم بسیار استفاده می شود. بی خوابی و تقویت حافظه را با کمک این گیاه دارویی رفع کنید. جوانه گندم برای لاغر شدن و چاق شدن هم مفید است.

امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از سایت مدل 24 درباره طرز تهیه سمنو و خواص جوانه گندم تقدیم تان کردیم بهره کافی را برده باشید.

منبع : http://model24.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *