خانه » آشپزی » آش و سوپ » آموزش پخت آش زرشک مرحله به مرحله

آموزش پخت آش زرشک مرحله به مرحله

طبق قراری که در پست قبل با شما عزیزان گذاشتیم تصمیم داریم در سایت مدل 24 یک نوع دیگر از آش ها را به شما آموزش دهیم . این بار در خدمتتان خواهیم بود با دستور پخت آش زرشک . یک آش پر خاصیت به دلیل وجود زرشک که به درمان و پیشگیری از بسیاری از بیماری ها مثل دیابت ، مشکلات قلب و عروق وهمچین مناسب برای سرماخوردگی است . پس در فصل زمستان غذایی گرم و مناسب خواهد بود . با ما تا انتهای آموزش این آش همراه باشید .

 

آش زرشک
model24.ir

مواد لازم برای تهیه آش زرشک

سبزی آش ……………. یک کیلوگرم

برنج ………………… 350 گرم

لپه …………………. یک پیمانه

پیاز ……………….. 5 عدد متوسط

آب زرشک ……….. 5 لیوان

نعناع خشک ……………… سه قاشق سوپ خوری

نمک ………………. به میزان لازم

پودر فلفل قرمز …………. به میزان لازم

زردچوبه ………………. به میزان لازم

گلپر ………………. به میزان لازم

آب ……………….. یک و نیم لیتر

 

روش پخت آش زرشک

سبزی آش شامل تره ، گشنیز ،جعفری ، شنبلیله و اسفناج ( میزان گشنیز بیش تر از بقیه سبزی ها باشد ) را پا کرده و با نمک چند بار با آب بشورید تا ضدعفونی شوند . بعد از اینکه کاملا خشک شد با یک چاقوی تیز خرد کنید ( زیاد ریز نکنید چون هرچه سبزی ریز تر خرد شود سریع تر خاصیتش را از دست می دهد ) . با یک و نیم لیتر آب سبزی ها را با شعله کم بپزید. در یک قابلمه جدا نیز لپه هایی را که از چند ساعت قبل خسانده بودیم پخته و به سبزی ها اضافه کنید .

وسطای پخت برنج را اضافه کنید تا با سبزی ها پخته شود . بعد از اینکه لعاب برنج در آمد و پخته شد پنج لیوان آب زرشک را به آش زرشک نیمه آماده اضافه کنید . حالا دو پیاز را به صورت حلقه حلقه خرد کرده و با روغن کم سرخ کنید بعد به آن ها نمک و زردچوبه بزنید و به باقی مواد درون قابلمه اضافه شود .

در آخر کمی گلپر به آش اضافه کرده و مخلوط کنید پنج دقیقه بعد زیر آش را خاموش کنید . باقیه پیاز ها را نیز خلال خرد کرده و سرخ کنید و سه قاشق نعناع خشک به آن ها بزنید . موقع کشیدن آش زرشک مقداری از پیاز و نعناع داغ روی آش بریزید .

 

آش زرشک

 

روش های پخت متفاوتی برای این آش وجود دارد مثلا در خراسان شمالی آش زرشک به روش دیگری نیز پخته می شود . به این صورت که بجای لپه از یک پیمانه بلغور گندم و یک پیمانه لوبیا سفید استفاده کنید . فقط بلغور را چند ساعت قبل بخیسانید و همراه با برنج بپزید بعدا به سبزی ها اضافه کنید . و حبوبات نیز برای اینکه کامل پخته شود جداگانه بپزید و به سبزی ها اضافه کنید .

 

منبع : model24.ir

همچنین ببینید

استیک

آموزش پخت استیک گوشت با سس مخصوص قارچ

استیک از غذاهای محبوب بین اللمل است که از یک تکه گوشت ( گاو ، …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *