خانه » آشپزی » آش و سوپ » آموزش پخت آش شله قلمکار

آموزش پخت آش شله قلمکار

سلام صبح روز آبانی شما به خیر و نشاط . کم کم آبان رو به پایان است و جای خود را به آذر سرد می دهد .ماهی پاییزی با هوایی شبیه زمستان . هوایی سرد و گاهی با سرماخوردگی و یخ زدن دست ها و قرمز شدن بینی . یکی از بهترین غذاهایی که در جمع دوستانه و خانواده در این هوا واقعا لذت بخش است آش شله قلمکار می باشد .

آشی مقوی و سرشار از پروتئین و ویتامین بخاطر انواع سبزی هایی که در آن بکار رفته است  و البته زمان پخت طولانی دارد . تاریخچه این آش به زمان ناصر الدین شاه برمی گردد . امروز در سایت مدل 24 دستور پخت آش شله قلم کار را در اختیار شما خواهیم گذاشت .

 

آش شله قلمکار

مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار

نخود ……………….. یک دوم پیمانه

لوبیا چیتی ……………. یک چهارم پیمانه

لوبیا چشم بلبلی ……… یک چهارم پیمانه

لوبیا سفید …………… یک سوم پیمانه

عدس ………………. یک دوم پیمانه

ماش ……………….. یک دوم پیمانه

برنج ………………. یک پیمانه

گندم ………………. نصف پیمانه

گوشت سر دست و گردن ……. 500 گرم

سبزی آش ………….. نصف پیمانه

پیاز ……………….. 4 عدد متوسط

نعناع ……………… دو قاشق غذا خوری

نمک و فلفل ………. به میزان لازم

 

روش تهیه آش شله قلمکار

حبوبات گفته شده بجز لوبیا چشم بلبلی ، عدس و ماش را از شب قبل بخیسانید و چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ آن از بین رود. برنج ، ماش و عدس و لوبیا را هم چند ساعت قبل از پختن آش بخیسانید . برنج و گندم را باهم و هر کدام از حبوبات را به صورت جداگانه بپزید . آب حبوبات را بریزید . گوشت سر دست گوسفند یا گردن آن را با نمک و فلفل و کمی دارچین و یک پیاز متوسط بپزید . گوشت ها را دربیاورید .

اول برنج و گندم پخته شده را در غذاساز له کرده بعد گوشت را ریش ریش کنید و به بقیه مواد در غذاساز اضافه کنید و میکس کنید در حدی که کاملا له شود . حبوبات پخته شده را داخل آب گوشت بریزید و بعد چند بار جوشیدن نصف کل حبوبات را در آورده و با گوشت کوب برقی بکوبید و دوباره به قابلمه برگردانید . بعد گندم و برنج و گوشت میکس شده را به محتویات درون قابلمه اضافه کنید .

سبزی آش که شامل گیشنیز ، جعفری ،اسفناج ، مرزه و ترخون است را از قبل با رعایت نکات بهداشتی شسته و بعد خشک شدن کامل ساطوری کرده و به باقی مواد اضافه کنید . پیاز ها را نیز خلالی کرده و سرخ می کنیم تقریبا نصف آن را به آش اضافه کرده و باقی آن را با نعناع داغ برای ازیین نگه دارید .

 

آش شله قلمکار
model24.ir

 

توجه داشته باشید برای اینکه آش شله قلمکار کش دار و یک دست شود هم به میزان گوشت آن و هم به مرتب هم زدن آن بستگی دارد . آش شله قلمکار آماده است میتوانید آن را با  کشک و سیر داغ و پیاز داغ نوش جان کنید .

 

منبع : model24.ir

همچنین ببینید

استیک

آموزش پخت استیک گوشت با سس مخصوص قارچ

استیک از غذاهای محبوب بین اللمل است که از یک تکه گوشت ( گاو ، …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *