خانه » آشپزی » آش و سوپ » آموزش پخت آش گزنه مازندران مرحله به مرحله

آموزش پخت آش گزنه مازندران مرحله به مرحله

طبق قرارقبلی ما در بخش آشپزی یکی دیگر از انواع آش های محلی را در سایت مدل 24 به شما آموزش دهیم . این بار آش مخصوص استان مازندران یعنی آش گزنه را به شما آموزش خواهیم داد . ماده اصلی این آش از حبوبات و انواع سبزی ها و کدو حلوایی و لبنیات است به همین دلیل این آش بسیار مقوی بوده و برای سرما خوردگی بسیار مناسب خواهد بود . این آش همچنین برای کاهش چربی خون ، فشار خون و قند خون مناسب می باشد . تا انتهای این آموزش با ما همراه باشید .

 

آش گزنه

 

مواد لازم برای تهیه آش گزنه استان مازندران :

عدس ………… 50 گرم

نخود …………. 50 گرم

لوبیا …………. 50 گرم

باقالا ………… 50 گرم

چغندر ………. 50 گرم

کدو حلوایی …. 100 گرم

ماست …… یک کیلو گرم

آراد گندم ….. 500 گرم

گشنیز …… 100 گرم

جعفری ….. 50 گرم

سیر ……… 100 گرم

نمک ……… به میزان لازم

زردچوبه …. به میزان لازم

 

مرحله اول پخت آش گزنه :

حبوبات گفته شده را حدودا 6 الی 7 ساعت قبل از پختن آش گزنه شسته و بگذارید در آب بماند تا هم پخت آن ها سریع تر انجام شود و هم نفخ آن ها کاهش یابد فقط تا قبل از پختن آش چند بار آب آن را تعویض کنید . بعد از گذشتن این زمان می توانید حبوبات ها و باقالا را هر کدام جدا بپزید سپس آن ها را آبکش کنید .

سبزی های گفته شده را نیز بعد از پاک کردن با نمک بشویید تا ضد عفونی شوند . بعد یک الی دو ساعت آن ها را روی یک پارچه نمیز پهن کرده تا آب آن ها کاملا گرفته شود این کار باعث شده موقع خرد کرد له نشوند . برای خرد کردن سبزی ها از یک چاقوی تیز یا دستگاه سبزی خرد کن استفاده کنید و سبزی ها را زیاد خرد نکنید تا خواصشان موقع پخت زود از بین نرود .

 

مرحله دوم پخت آش گزنه :

آرد را با کمی آب به صورت خمیر در آورید مرتب به خمیر و دست هایتان آرد زده تا نچسبد و از خمیر لایه های نازکی را درست کنید . در یک ظرف مسطح کمی آراد پاشیده و خمیر ها را بصورت نازک را روی آن پهن کنید و با یک چاقوی تیز به صورت افقی برش داده تا به شکل رشته در آید . سبزی های خرد شده را با کدو حلوایی مکعبی شده بپزید و نمک و فلفل زده و حبوبات و چغندر پخته شده را اضافه کنید.

بعد از اینکه کامل پخته شد ماست را در کمی آب حل کرده تا رقیق تر شود و در نهایت به باقی مواد اضافه می کنیم . در مرحله آخر رشته هایی که با خمیر درست کردیم را اضافه می کنیم . بعد از 10 دقیقه آش گزنه را روی حرارت بردارید . نوش جان شما و خانوادتان .

 

آش گزنه
model24.ir

 

منبع : model24.ir

همچنین ببینید

آموزش پخت اسنک مرغ و قارچ مرحله به مرحله

یکی دیگر از غذاهای ساده ای که از خانواده ساندویچ هاست و خیلی سریع آماده …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *