خانه » آشپزی » آموزش پخت اکبر جوجه اصیل شمال

خرید مانتو اداری

آموزش پخت اکبر جوجه اصیل شمال

آموزش پخت اکبر جوجه اصیل شمال

سلام. شاید خیلی از کسانی که به شمال کشور سفر کرده اند اسم اکبر جوجه را شنیده باشند  برای خوردن آن به رستوران برند . این  یک غذای اصیل شمالی است با طعم فوق العاده است  که در منوی اکثر رستوران های شمال کشور هست . به خاطر طعم بی نظیر آن قصد داریم در مدل 24 دستور پخت اصلی آن را در اختیار شما قرار دهیم .

 

اکبر جوجه

 

مواد لازم برای پخت اکبر جوجه

مرغ …………….. یک کیلوگرم

رب انار ………… 2 پیمانه

لیمو ترش …………… یک کیلوگرم

زعفران دم شده ……… 3 قاشق غذا خوری

نمک و فلفل ………… به میزان لازم

روغن مایع ………… سه پیمانه

 

روش پخت اکبر جوجه

مرغ را از وسط  به دو قسمت مساوی تقسیم کنید به طوریکه یک ران و بال و نصف سینه یک طرف نصف دیگر آن طرف دیگر باشد . بعد از آن بخاطر میکروب های روی پوست مرغ با رعایت نکات بهداشتی بشوید . سپس بعد از شستن لیموها از وسط نصف کرده و هسته ها را جدا کنید و در یک ظرف آب آن را بگیرد و با نمک و فلفل حل کنید . توجه داشته  باشید زیاد مزه فلفل به ترشی آن غالب نشود .استفاده از فلفل برای طعم دادن و خواص موجود در فلفل است . حالا تکه های مرغ را در مخلوط لیمو و نمک بگذارید و 24 ساعت در یخچال قرار دهید تا سس آن به خرد گوشت رود .

می توانید زمان نگهداری آن ا کم کنید اما مرغ هر چه بیشتر در سس بماند لذیذ و دلچسب تر خواهد شد . یک قابلمه گود بیاورید و سه پیمانه روغن در آن بریزید .تکه های مرغ را در قابلمه بچینید و درب قابلمه را گذاشته اجازه دهید با شعله متوسط سرخ شود و آب بیندازد . چند باری مرغ ها را برمی گردانیم تا به خوبی سرخ شوند . بعد از اینکه آب مرغ تبخیر شد و مرغ ها کاملا سرخ شد ، روی یک دستمال خشک بگذارید تا روغن آن گرفته شود .

روش پخت برنج

از آنجایی که این غذا با برنج خورده می شود ، در یک قابلمه آب جوشیده بسته به اندازه برنج نمک بریزید . بعد برنج هایی را که از قبل خیسانده بودیم آبشان را دور ریخته و خود برنج ها را در قابلمه بریزید بعد از پنج الی هشت دقیقه ( بسته به نوع برنجی که استفاده کرده اید ) برنج ها را آبکش کنید . بعد کمی روغن کف قابلمه بریزید و برنج را داخل ریخته و جمع کنید و روی آن زعفران دم کرده بریزید . یک ساعت زمان دهید تا برنج دم بکشد .خوب هم برنج آماده است و هم اکبر جوجه . هر کدام را در ظرف مناسب گذاشته و کنارش یک کاسه رب انار سرو کنید . نوش جان.

 

اکبر جوجه

 

نکات :

  1. برای حفظ خواص برنج بهتر است آن را کته کنید . می توانید برای ته دیگ آن از کاهو ، نون نازک لواش و یا سیب زمینی حلقه حلقه شده استفاده کنید.
  2. برای اینکه مرغ روغن کمتری به خود جذب کند بهتر است داخل قابلمه یک توری مخصوص سرخ کردن گذاشته و مرغ را در توری بچینید .
  3. اصل این غذا با رب انار شیرین خورده می شود ولی اگر تمایلی به خوردن غذای شیرین ندارید با رب انار ترش بخورید.

 

منبع : model24.ir

اشتراک گذاری مطلب
ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه

تمامی حقوق محفوظ متعلق به سایت مدل 24 می باشد کپی برداری از مطالب تنها با درج لینک مستقیم منبع مجاز است. - طراحی شده توسط پارس تمز