خانه » آشپزی » آموزش پخت خورشت مرغ ترش به روش گیلانی

خرید مانتو اداری

آموزش پخت خورشت مرغ ترش به روش گیلانی

آموزش پخت خورشت مرغ ترش به روش گیلانی

اگر سفری به مناطق شالی کشور مثل رشت و گیلان داشته باشید ، اسم غذای مرغ ترش را در منوی رستوران های آن ها خواهید دید. اصل این غذا برای گیلان است اما در شهرهای دیگر با دستوری متفاوت پخته می شود . در این پست از مدل 24 قصد داریم دستور پخت مرغ ترش گیلان را در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه باشید .

 

مرغ ترش

مواد لازم برای تهیه مرغ ترش

مرغ ………….. یک عدد کامل

پیاز ………….. یک عدد متوسط

سیر …………. 5 حبه

لپه ………….. 100 گرم

تخم مرغ ……. دو عدد

سبزی ………. 500 گرم

نمک و فلفل و زردچوبه …… به میزان لازم

آبلیمو ……… یک استکان

 

*این مقدار مواد برای چهار نفر می باشد.

 

روش پخت مرغ ترش

سبزیجاتی که برای این غذا استفاده می شود شامل تره ، گشنیز ، جعفری ، نعناع ، چوچاق ، پونه و وارومبو است . همه این ها را پاک کرده شسته و اجازه بدهید آبشان گرفته شود سپس با یک چاقوی تیز خرد کنید .زیاد ریز نکنید چون سبزی هرچه ریزتر خرد شود سریع تر خاصیتش را از دست می دهد. از شب قبل لپه را شسته و در ظرف آبی بگذارید و چند ساعت یک بار آب ظرف را عوض کنید تا نفخ آن کم شود.

سیر ها را با چاقو له کرده و پیاز ها را نیز ریز خرد کنید . با کمی روغن پیاز ها را تف داده بعد سیر را اضافه کرده و تفت دهید . در اینجا مرغ ها را به قطعات درشت تکه کرده و در کف قابلمه بچینید کمی که تغییر رنگ داد طرف دیگر آن را بگذارید . لپه ها را نیز اضافه کرده حالا کمی نمک و زردچوبه و فلفل اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید . به اندازه 3 لیوان آب در قابلمه ریخته بعد از جوش آمدن شعله را کم کنید تا مرغ با آب پخته شود .

بعد از نرم تر شدن مرغ ها سبزی هایی را که از قبل تفت داده بودیم به باقی مواد اضافه می کنیم . یک ساعت زمان لازم است تا  همه مواد با هم پخته شده و مزه دار شوند . نیم ساعت بعد آبلیمو را نمک و فلفل حل کرده و به خورشت مرغ ترش اضافه کنید . تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و با کمی نمک و فلفل سیاه خوب هم بزنید تا بوی آن رفع شود . ده دقیقه آخر تخم مرغ ها را اضافه کنید . خوب خورشت مرغ ترش گیلانی آماده است می توانید آن را برنج شمالی و ترشی سیر نوش جان کنید .

 

مرغ ترش

 

نکات :

  1. میزان همه سبزی های بکار رفته به جز گشنیز باید یکسان باشد .
  2. به جای نعناع و پونه اگر خالواش دارید بهتر از آن استفاده کنید .
  3. می توانید به جای آبلیمو از آبغوره یا آب نارنج استفاده کنید .

 

اشتراک گذاری مطلب
برچسب ها :
ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه

تمامی حقوق محفوظ متعلق به سایت مدل 24 می باشد کپی برداری از مطالب تنها با درج لینک مستقیم منبع مجاز است. - طراحی شده توسط پارس تمز