بررسی دلایل مختلف طولانی شدن خواب نوزاد
یکی از موضوعاتی که میتواند دارای اهمیت بسیار زیادی باشد بدون تردید خواب نوزاد است، اکثر نوزادان بیشتر وقت خود را مشغول خواب هستند و ممکن است زمان مشخصی هم نداشته باشد یا به عبارتی دیگر در بازههای زمانی گوناگونی شکل گیرد. مدیریت خواب نوزاد یکی از مسائل چالشی برای والدین به حساب میآید، حساسیت والدین بر روی نوزادان میتواند باعث شود که آنها نسبت به بازههای زمانی خواب فرزندشان مشکوک شوند، برخی بگویند که نوزاد زیاد میخوابد و برخی دیگر به کم بودن خواب ایراد میگیرند، در این مقاله قصد داریم طولانی بودن خواب نوزاد را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.
اطلاعاتی در رابطه با خواب نوزاد
بر اساس اعلام رسمی بنیاد خواب ایالات متحده نوزادان باید روزانه از 14 الی 17 ساعت خواب را تجربه نمایند، با این حال زمانبندی میتواند متفاوت باشد، بدین صورت که برخی نوزادان تنها 11 ساعت را صرف خوابیدن میکنند و در مواقعی دیده شده که آنها رکورددار 19 ساعت خواب هم میباشند. توجه داشته باشید که گاهی ممکن است دلیل خواب نوزاد، چه طولانی و چه کم وجود بیماری و یا سایر اختلالات باشد، بنابراین این مسئله باید مورد توجه قرار گیرد. بد نیست بدانید که در چند هفته نخست زندگی لازم است نوزادان پس از بیدار شدن و گذراندن زمانی کوتاه بار دیگر خواب را تجربه نمایند، خواب نوزاد تا یک بازه زمانی معین هیچگونه تنظیم و یا الگوی خاصی را دنبال نمیکند، آنها امکان دارد در طول یک شب تا صبح چند مرتبه بیدار شوند و دوباره بخوابند، بنابراین باید تمام حواس والدین به خواب نوزاد باشد.
خواب طولانی نوزاد به چه معناست؟
کودکانی که گاهی وقتها بیشتر از حد معمول میخوابند الزاما جایی برای نگرانی برایشان وجود ندارد مگر آنکه علائم دیگری هم وجود داشته باشد، برخی از رایجترین دلایل خواب نوزاد عبارت است از:
- ایجاد جهش در رشد
- بیماریهای جزئی همانند سرماخوردگی
- دریافت واکسنهای لازم
- برخی از عفونتهای تنفسی
برخی از نوزادان هم هستند که به دلیل زردی و یا نخوردن غذای کافی خواب زیادی را تجربه میکنند، این مسئله باید سریعا مورد توجه و بررسی قرار گیرد. برخی از نشانههای زردی عبارتند از:
- بیحالی و ضعف
- وجود مشکلاتی هنگام خوردن غذا
- برخی از تحریکپذیریها و یا جیغ و داد کردن
کودکانی که به مقدار کافی غذا مصرف نمیکنند ممکن است دچار کمبود آب بدن، از دست دادن وزن بدن و حتی ناتوانی در رشد شوند، این موضوع باید مورد توجه قرار داشته باشد و برای رفع آن تلاشهای لازم صورت گیرد. مداخله زودهنگام مشاور و متخصص اطفال میتواند اطمینانهای لازم مبنی بر غذا دادن به نوزادان، آن هم به شکل صحیح را تضمین نماید. برخی از علائمی که نشان میدهند نوزادان به خوبی غذا نمیخورند عبارتند از:
- آرام بودن بیش از حد نوزادان
- آنها کمتر از چهار پوشک در طول روز مصرف میکنند
- آنها بعد از مصرف غذا آرام نمیشوند
در موارد بسیار نادر میتوان گفت که وجود برخی مسائل پزشکی منجر به خواب طولانی در نوزادان خواهد شد، اختلالات تنفسی و نارساییهای قلبی میتوانند بر روی خواب نوزاد تاثیرگذار باشند، نوزادان نارس نیز غالبا الگوی خواب متفاوتی نسبت به نوزادان کامل دارند.
زمانیکه یک کودک برای تغذیه بیدار شود
نوزادان اغلب میتوانند در یک بازه زمانی 1 الی 2 ساعته چندین مرتبه بیدار شوند و غذا بخورند، اگر بخواهیم یک آمار کلی بیان کنیم میتوان گفت که نوزادان باید در طول 24 ساعت به تعداد 8 الی 12 مرتبه و یا بیشتر غذا بخورند، این احتمال وجود دارد که متخصص اطفال نیز چنین توصیهای را در صورت نبود وزن مناسب برای نوزاد داشته باشد. بهترین روشها برای آنکه بدانیم چه زمانی نوزادمان گرسنه است مشاهده نشانههایی بوده که به صورت عادی توسط نوزاد ایجاد میگردد، از جمله:
- جیغ و داد به راه انداختن
- مکیدن
- چسباندن زبان به خود
بهترین شیوهها برای بیدار کردن نوزادان جهت تناول غذا آن است که گوشه گونههایشان را به آرامی کمی خیس نمایید و یا پاهایشان را گرفته و کمی تکان دهید، الته به آرامی و در غیر این صورت نتیجهای جز داد زدن نوزادان را به دنبال نخواهد داشت. توجه داشته باشید که نیازهای غذایی کودکان با نوزادان متفاوت بوده و بهترین راه برای دانستن این موضوع مراجعه به متخصص اطفال و یا تغذیه میباشد، این کار مطمئنا میتواند ثمرات زیادی را برای والدین به همراه داشته باشد.
برای طولانی بودن خواب نوزاد چه باید کرد؟
گاهی به نظر میرسد که خواب نوزاد بیش از حد شده اما باید بدانیم که خواب آنها هیچگونه زمانبندی ندارد، با این وجود برخی مسائل بهداشتی همانند عفونتهای تنفسی میتوانند بسیار خطرناک باشند، بر تمامی والدین لازم است در صورت مشاهده خواب طولانی نوزادشان باید مسئله را با پزشک اطفال در میان بگذارند. بهتر است قبل از مراجعه به پزشک برخی از کارهای لازم را انجام دهید، از جمله:
- هر زمانی که نشانههای گرسنگی را مشاهده کردید بلافاصله نوزادتان را تغذیه نمایید
- برای اطمینان از مصرف غذای کافی نوزادان هر 1 الی 2 ساعت مقداری غذا را برایشان در نظر بگیرید
- اطمینان حاصل کنید که نوزادتان نه سرد است و نه گرم
- یادداشتبرداری و ایجاد نوعی گزارش برای خواب نوزادانتان حداقل به مدت 1 الی 2 روز
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
زمانی که در رابطه با میزان خواب نوزاد تردید دارید بهتر است به پزشک مراجعه کرده تا ارزیابیها آغاز گردد، خواب بیش از اندازه نوزادان نشان از وضعیت جدی ندارد مگر آنکه کودک مشکلات تنفسی نیز داشته باشد، در هر صورت با مشاهده موارد زیر سریعا با اورژانس تماس گرفته و یا به پزشک مراجعه نمایید:
- کودک احساس خفگی کند
- تنفس کودک بسیار بلند شود
- سوراخ بینی هنگام تنفس نوزاد تکان بخورد
- وجود تب در کودکان
علائم و نشانههای دیگری هم میتوانند وجود داشته باشند اما چیزی که مهم است بودن حواس والدین بر روی نوزادان میباشد، این مسئله اهمیت فراوانی در طول زندگی کودک خواهد داشت.
مروری کوتاه بر مقاله خواب نوزاد
یافتن یک ریتم خاص از خواب در کودکان مسئلهای چالشی به حساب میآید، اکثر نوزادان دیر یا زود به یک روال عادت خواهند کرد و دیگر مسئله تا حد زیادی روشن خواهد شد. بهتر است همواره در اوایل تولد فرزندتان نسبت به خواب نوزاد حساس باشید، این کار به شما کمک خواهد کرد تا وجود هرگونه مشکلی را متوجه شوید و درمان در این زمان بهتر از هر زمان دیگری تاثیرگذار خواهد بود و میتواند از بروز مشکلات در سنین کودکی و بزرگسالی جلوگیری به عمل آورد. هر فردی که در رابطه با طولانی بودن خواب نوزادشان نگرانی دارد باید به متخصص اطفال مراجعه کرده و مراتب را در میان بگذارد.
منبع: https://model24.ir