طرز تهیه شیرینی عید نوروز با مغز گردو و پسته

خیلی از ما به هنر شیرینی پزی در منزل علاقه زیادی داریم. با این کار هم میتوانیم در هزینه ها صرفه جویی کنیم و هم با هنر خودمان شیرینی های خیلی خوشمزه و تکی را برای پذیرایی از مهمان آماده کنیم. در این بخش طرز تهیه شیرینی عید نوروز با مغز های مختلف را به شما آموزش می دهیم. البته پیشنهاد می کنیم یکی دو بار اول از مواد کمتری استفاده کنید و وقتی در این زمینه مهارت لازم را بدست آوردید آن را در تعداد زیاد بپزید. شما میتوانید از این شیرینی برای عید هم استفاده کنید.

طرز تهیه شیرینی عید نوروز
طرز تهیه شیرینی عید نوروز

طرز تهیه شیرینی عید

طرز تهیه شیرینی عید نوروز را در این بخش از سایت مدل 24 مطالعه کرده و سعی کنید حتما آن را در عید و حتی همه ایام سال در منزل تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی عید

این مواد حدودا برای 30 نفر کافیست.

کره (ذوب شده) ……  2 و ا/2 پیمانه (600گرم)

آرد …… 8 پیمانه(1 کیلو گرم)

پودرقند …… 1 پیمانه

وانیل …… 1 ق چ

بیکینگ پودر …… 1 و1/2 ق چ

گلاب …… 1 ق س

شیر …… 2/3 پیمانه(160 گرم)

نمک …… 1/8 ق چ

فیلینگ ها :

البته این مواد اختیاری است و اگر مثلا شما نوع گردویی را دوست ندارید میتوانید گردو را حذف کنید.

مغز پسته …… به مقدار لازم

مغز گردو …… به مقدار لازم

خرما (پوره شده) …… به مقدار لازم

راحت القوم …… به مقدار لازم

گردو (درشت خورد شده) 1 پیمانه(113 گرم)

کره …… 3 ق س

کنجد (تست شده) …… 1 ق س

آرد …… 2 ق س

عسل …… 1 پیمانه( 340 گرم)

طرز تهیه شیرینی عید نوروز
طرز تهیه شیرینی عید نوروز

طرز تهیه شیرینی عید یا کعک العید

این شیرینی خوشمزه مغز دار است و شما میتوانید با مغز های مختلف آن را در منزل تهیه کنید. داخل این شیرینی با مغزهای مختلفی مثل خرما/ گردو / عسل / پسته و یا حتی باسلوق و…… بنا به سلیقه شما پر می شود. قبل از اینکه شروع که تهیه شیرینی کنید اول مواد میانی را آماده کنید. ( طرز تهیه در انتهای متن )

طرز تهیه شیرینی عید نوروز
طرز تهیه شیرینی عید نوروز
طرز تهیه شیرینی عید نوروز
طرز تهیه شیرینی عید نوروز

اول از همه باید فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد (یا 350 درجه فارنهایت) گرم کنیم.

البته اگر مواد میانی عسل داشت باید 260 درجه به مدت 8 دقیقه آن را گرم کنید. در غیر این صورت شیرینی در فر وا میرود و مواد از داخل آن بیرون می ریزد.

طرز تهیه شیرینی عید نوروز
طرز تهیه شیرینی عید نوروز

حالا در این مرحله آرد + پودر قند + نمک+ بیکینگ پودر+ گلاب + وانیل را در ظرفی ریخته و با هم ترکیب می کنیم. سپس کره اب شده یا روغن را به آن افزوده و با همزن با سرعت متوسط هم می زنیم.

شیرینی عید نوروز
طرز تهیه شیرینی عید نوروز

وقتی مواد خمیری و نرم شدند، سرعت را کم کنید و بعد شیر را کم کم اضافه کنید. حالا باز هم مواد را مخلوط کنید.

طرز تهیه شیرینی عید نوروز
طرز تهیه شیرینی عید نوروز

حالا مانند شکل بالا با قاشق یا لیستک خمیر را جمع می کنیم.

طرز تهیه شیرینی عید نوروز
طرز تهیه شیرینی عید نوروز

خب در این مرحله به اندازه اسکوپ از خمیر برداشته و داخل سینی یا ظرف دلخواه میچینیم. با این مقدار شما 135 اسکوپ (شیرینی) میتوانید تهیه کنید.

طرز تهیه شیرینی عید نوروز
طرز تهیه شیرینی عید نوروز

مطابق شکل داخل هر اسکوپ را با مواد میانی پر میکنیم.

حالا مانند شکل با دست خمیر را گرد میکنیم + بعد داخل آن را سوراخ کرده و مواد دلخواه را وسط آن می گذاریم + دوباره درب آن را بسته و با دست گردش می کنیم و در نهایت با چنگل یا وسیله دلخواهی روی آن را شیار ایجاد می کنیم.

طرز تهیه شیرینی عید نوروز
طرز تهیه شیرینی عید نوروز
طرز تهیه شیرینی عید نوروز
طرز تهیه شیرینی عید نوروز

مدل اصلی و سنتی این شیرینی مثل تصویر زیر هستش

طرز تهیه شیرینی عید نوروز
طرز تهیه شیرینی عید
طرز تهیه شیرینی عید نوروز

حالا شیرینی ها را داخل سینی فر که کف آن کاغذ روغنی انداخته ایم میچینیم وبه مدت 20 تا 25 دقیقه در فر از قبل گرم شده می گذاریم تا روی ان ها کمی طلایی شود.

طرز تهیه شیرینی عید
طرز تهیه شیرینی عید نوروز
طرز تهیه شیرینی
طرز تهیه شیرینی عید نوروز

وقتی شیرینی آماده شد آن را از فر بیرون آورد و صبر می کنیم تا کاملا خنک شود. سپس روی کوکی ها را پودر قند الک میکنیم.

شیرینی عید نوروز
طرز تهیه شیرینی عید نوروز

طرز تهیه مواد میانی

برای تهیه مواد میانی شما از هر چیزی می توانید استفاده کنید. حتی میتوانید گردو ، کنجد ، خرما ، پسته یا عسل را جداگانه داخل آن بریزید.

یک روش عالی اینست که شما میتوانید در تابه کوچکی روغن یا کره آب شده را ریخته و هم بزنید. سپس آرد را اضافه کرده و مواد را مدام هم بزنید تا طلایی رنگ شود. بعد هم عسل را اضافه کرده و مواد را ۱ دقیقه هم بزنید. حالا از روی حرارت برداشته و کنجد و در صورت تمایل گردو را به آن اضافه کنید. حالا آن را به شکل توپ های کوچک در آورده و در یخچال بگذارید تا سفت شود. دقت کنید که بعداز اضافه شدن عسل باید مواد سفت و کشسانی شود. برای امتحان میتونید یه تکه کوچک در داخل آب سرد انداخته و تست کنید اگر سفت بود و تغییر شکل نداد مواد آماده است.

همچنین میتوانید از پوره خرما یا ترکیب پودر هل یا دارچین به پوره خرما برای وسط شیرینی استفاده کنید.

امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از سایت مدل 24 تقدیم کردیم بهره کافی را برده باشید.

منبع : https://model24.ir


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *