خانه » سلامت » مهمترین خواص زرشک در طب سنتی ما

خرید مانتو اداری

مهمترین خواص زرشک در طب سنتی ما

مهمترین خواص زرشک در طب سنتی ما

زرشک از دوران بسیار قدیم شناخته شده نبوده است تا زکریای رازی از دانشمندان و طبیبان خوب ما از خواص زرشک در درمان برخی بیماری ها صحبت می کند. بعد ها در اروپا نیز به دیگر خواص زرشک توجه می کنند. اگر خوردن زرشک یا نوشیدن آب زرشک را دوست دارید این مطلب را با ما بخوانید تا اطلاعات مفیدی از خواص زرشک در اختیار شما قرار دهیم.

 

 

خواص زرشک در درمان بیماریها

خواص زرشک

یکی از خواص مهم زرشک درمان اسهال مزمن می باشد. به همین منظور بهتر است که پانزده تا سی گرم برگ خشک درختچهٔ زرشک را در نیم لیتر آب سرد بریرید و ظرف آن را روی آتش بگذارید تا یک دقیقه بجوشد و بعد آن را صاف کرده و با عسل شیرین سازید و هر روز بین غذاهای اصلی سه بار و هر بار یک فنجان بنوشید. این عمل را چند روز انجام دهید تا نتیجه آن را ببینید.رفع اختلالات جریان خون با دم کردهٔ زرشک جوشانده و دم کردهٔ زرشک به مقداری که پیشتر شرح دادیم برای تسکین اختلالات جریان خون مفید است.

 

 

درمان امراض کبدی از خواص زرشک

خواص زرشک

برای درمان امراض کبدی با زرشک بهتر است که بیست تا بیست و پنج گرم پوست خشک ریشه های درختچهٔ زرشک را در نیم لیتر آب سرد بخیسانید، ده و یا پانزده دقیقه بگذارید خوب خیس بخورد و بعد ظرف آن را روی آتش بگذارید تا به جوش آید و سپس آن را از پارچهٔ نازکی رد کنید تا صاف شود، بعد آن را شیرین کنید و بعد از غذا سه قاشق یا یک فنجان از آن را بنوشید. کسانی که که ناراحتی کبد دارند این جوشانده  برای آنها داروی مؤثر و مفیدی است. درختچهٔ زرشک برای معالجهٔ یرقان و سنگ کیسه صفرا مؤثر است، زیرا این جوشانده عمل کبد را مرتب کرده و صفرا را به خارج دفع میکند، چون پوست ریشهٔ درختچهٔ زرشک دارای مواد اوکسیا کانتین و برابرین است.

 

 

درمان اختلالات یائسگی از دیگر خواص زرشک 

خواص زرشک

خانمها در دوره ای که به یائسگی نزدیک می شوند اختلالات و ناراحتی هایی در خود احساس می کنند که اگر در این دوره جوشاندهٔ زرشک خشک را به ترتیبی که قبلاً شرح دادیم مصرف کنند این اختلالات و ناراحتیها بر طرف شده وخونریزیهای ناراحت کننده آنها رفع خواهد شد. البته باید گفته شود که مانند تمام درمان های گیاهی برای رسیدن به نتیجه دلخواه باید این جوشانده را چندین وقت استفاده کنید.

 

 

معالجهٔ شن و سنگ کلیه با زرشک

خواص زرشک

بیست تا بیست و پنج گرم ریشه های خشک درختچه زرشک را در نیم لیتر آب پانزده دقیقه بخیسانید و بعد ظرف محتوای آن را روی آتش بگذارید سازید و هر روز بعد از غذاهای اصلی یک فنجان از آن را بنوشید. جوشاندهٔ پوست ریشه های درختچهٔ زرشک برای دفع شن و سنگ کلیه مؤثر است و پزشکان زیادی نسخهٔ آن را به بیماران خود تجویز میکنند. بویژه مسمومیت ناشی از خوردن تریاک موثر و مفید است. برای تهیهٔ جوشاندهٔ پوست ریشهٔ زرشک باید بیست تا بیست و پنج گرم پوست خشک ریشهٔ درختچهٔ زرشک را پانزده دقیقه در یک لیتر آب خیس کنید و بعد ظرف محتوای آن را روی آتش بگذارید تا به جوش آید و سپس آن را صاف کرده و با عسل شیرین کنید و هر روز سه فنجان از آن را بنوشید.

 

 

مروری بر کاربرد و خواص زرشک در قدیم

خواص زرشک

صد سال قبل در ایران زرشک به عنوان غذا و دوا مصرف می شد. فردی که طبیب دارالفنون و رئیس بهداری وقت تهران بوده است و قبر او امروز در قبرستان ارامنهٔ اکبرآباد تهران وجود دارد، در کتاب خود که به فرانسه نوشته، راجع به کیفیت مصرف زرشک در ایران آن زمان چنین می نویسد: «در ایران به علت وجود آب و هوای خشک و گرم کم عطش شدید می آورد، زرشک را آب کرده و آب زرشک را به عنوان رفع عطش شدید می نوشند؛ و این چیزی است که به این آب و هوا و محیط شاملا تطبیق میکند و همچنین با زرشک پلو و مربا می پزند که خیلی خوشمزه است.»

خواص زرشک

از نظر مصارف دارویی دانه های زرشک را گاهی به تنهایی و گاهی با دم کردهٔ والریان (سنبلی طیب)، دم کرده و با عسل شیرین می کنند و برای درمان خونریزی بواسیر و خونریزی خانمها مصرف میکنند. دم کردهٔ سرد زرشک را با دم کردهٔ افسانتین مخلوط کرده و آن را به عنوان یک داروی مقوی دستگاه هاضمه مصرف میکنند و گاهی کمی زعفران به آن اضافه کرده و برای رفع التهاب کبد به طور خارجی استعمال از رنگ قرمز و میوه های قشنگ زرشک برای رنگ آمیزی پارچه های پنبهای و ابریشم استفاده می کنند.

اشتراک گذاری مطلب
ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه

تمامی حقوق محفوظ متعلق به سایت مدل 24 می باشد کپی برداری از مطالب تنها با درج لینک مستقیم منبع مجاز است. - طراحی شده توسط پارس تمز