سلامت
بررسی میزان تاثیر استرس بر روی مغز
قرار گرفتن در معرض استرس، آن هم به تعداد دفعات زیاد میتواند سلامت جسمی و روانی ما را تحت تاثیر قرار دهد و حتی بر روی مغز نیز اثرگذار خواهد بود. مطالعات جدیدی در رابطه با تاثیر استرس بر روی مغز انجام شده است که نشان میدهد تا چه حد این موضوع میتواند خطرناک باشد و باید اقدامات پیشگیرانه را انجام داد. در این مقاله قصد داریم تاثیر استرس بر روی مغز را مورد بررسی قرار دهیم، مسئلهای که باید برای همگان جدی باشد تا بتوانند زندگی خوبی داشته باشند.
ارائه اطلاعاتی در رابطه با تاثیر استرس بر روی مغز
استرس مزمن میتواند الگوهای خواب، اشتهاء و میل جنسی را دچار تغییراتی کند و حتی قادر است طیف وسیعی از شرایط سلامتی همانند دیابت، بیماری قلبی و مشکلات دستگاه گوارش را تحت تاثیر خود قرار دهد. تاثیر استرس بر روی مغز توسط گروهی از محققان آمریکایی مورد بررسی قرار گرفت که نتایج جالبی را به همراه داشت. در ادامه به این مسئله بیشتر خواهیم پرداخت.
استرس بر روی حافظه تاثیرگذار است
آنها کار خود را با بررسی یک گروه 49 نفری با انجام آزمایشهای مختلف روانشناختی آغاز کردند و بعد از یک دوره 8 ساله نیز مجددا اقدام به بررسی نمودند. البته بد نیست بدانید که از تمام گروه نمونههای خونی در زمان ناشتا و بعد از میل کردن صبحانه گرفته شد تا بتوانند تمامی حالتها را مورد بررسی قرار دهند. اگر بخواهیم در حالت کلی مسئله را بیان کنیم، پزشکان و محققان تمایل زیادی برای اندازهگیری سطح کورتیزول خون شرکتکنندگان دارند، همانطور که استحضار دارید این هورمونها عمدتا در پاسخ به استرس ایجاد خواهند شد. پس از ارزیابی سطوح کورتیزول، محققان بر اساس نتایج به دست آمده اقدام به دستهبندی موارد کردند تا بتوان دسترسی راحتی به آنها داشت. محققان دریافتند کسانی که دارای سطح کورتیزول بالاتری هستند به نسبت کسانی که دارای سطح کورتیزول پایینتری میباشند از حافظه ضعیفی برخوردارند. بد نیست بدانید که این نتایج حتی پس از آنکه محققان عواملی همچون سن، جنسیت، استعمال دخانیات یا شاخص توده بدنی را نیز در نظر گرفتند، بدون تغییر بود. کورتیزول بر روی موارد زیادی اثرگذار است و باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد.
باید روشهای کاهش استرس را پیدا کرد
پزشکان پس از انجام آزمایش MRI بر روی افراد متوجه شدند که افراد با سطح کورتیزول بالا، حجم کلی مغز پایینی دارند. برای افراد پیدا کردن روشهای کاهش استرس مهم است، روشهایی همانند خواب کافی، تکنیکهای آرامسازی در زندگی روزمره و در صورت نیاز مصرف داروهایی که بتوانند سطح کورتیزول را در حد مناسب نگه دارند، البته توجه داشته باشید که نباید بدون دستور و تجویز پزشک از دارو استفاده کنید، هر گونه مصرف داروی خودسرانه میتواند مشکلات زیادی را به وجود آورد. بر اساس اطلاعات موجود، کسانی که استرس زیادی دارند که باعث میشود تغییراتی در سطوح کورتیزول آنها ایجاد شود باید به پزشک مراجعه کرده تا بتوانند درمان و در صورت نیاز مشاوره لازم را دریافت کنند. البته شاید استرس به مکان زندگی افراد نیز مربوط باشد، در هر صورت نباید تاثیر استرس بر روی مغز را نادیده گرفت و لازم است تا برای رفع آن تلاشهای زیادی انجام شود.
منبع: https://model24.ir