آشنایی با مهمترین عوارض آسم
آسم یک بیماری مزمن ریوی و سیستم تنفسی بوده که موجب التهاب راههای هوایی شده و تنفس را مشکل میکند. آسم میتواند در هر سنی رخ دهد و علائم آن ممکن است در دوران کودکی ظاهر شود. عوارض آسم میتواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد و برخی افراد علائم این بیماری را پس از سرماخوردگی یا یک بیماری تنفسی تجربه میکنند، این وضعیت همچنین میتواند پس از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی ایجاد شود. بیماری آسم در شدت نیز متفاوت است؛ به عنوان مثال در موارد خفیف فرد ممکن است علائمی مانند سرفه یا خس خس سینه را تجربه کند اما علائم شدید شامل تنگی نفس بوده و منجر به بستری شدن فرد در بیمارستان میگردد، زیرا میتواند تهدید کننده زندگی فرد باشد.
معرفی برخی از مهمترین عوارض آسم
عوارض آسم میتواند به عنوان یک نتیجه از شرایط خاص بهداشتی یا سایر عوامل پزشکی باشد که در زیر به معرفی و بررسی آنها خواهیم پرداخت:
عوارض جانبی داروها
پزشکان معمولا برای بیماری آسم، کورتیکواستروئیدها را تجویز میکنند. مدلهای استنشاقی این داروها دارای عوارض جانبی کمی هستند، اما نوع خوراکی آنها دارای عوارضی مانند افزایش وزن، سوء هاضمه، بیخوابی، خستگی، تغییر بینایی، حالت تهوع و سر درد هستند.
آنفولانزا
افراد مبتلا به آسم میتوانند واکنش شدید به آنفولانزا داشته باشند. آسم موجب میشود که راههای هوایی فرد دچار التهاب شده و عفونتهایی مانند آنفولانزا میتواند این وضعیت را بدتر کند. آنفولانزا همچنین میتواند حملات آسم، نارسایی تنفسی و سایر عفونتهای ریوی مانند پنومونی را ایجاد کند.
التهاب مزمن
التهاب مزمن در راههای هوایی میتواند موجب تغییر وضعیت آنها شده و ساختار راههای هوایی رگهای خونی، بافت اپیتلیال، غدد و عضلات را دچار تغییر کند، بدین ترتیب، دیوارههای راه هوایی ضخیمتر و ضعیفتر شده و میتواند التهاب را بدتر کند.
نارسایی تنفسی
در صورتی که فرد بیماری آسم خود را درمان نکند، وضعیت بسیار خطرناک خواهد شد. راههای تنفسی فرد در این شرایط دچار التهاب شده و هوا قادر به عبور از ریهها نمیباشد، بدین سبب فرد دچار مشکلات تنفسی شده و حتی ممکن است بمیرد.
شناسایی عوارض سبک زندگی آسم
عوارض سبک زندگی آسم میتواند بر کیفیت زندگی فرد تاثیر گذاشته و منجر به شرایط زیر گردد:
مشکلات خواب
بعضی از داروهای آسم میتوانند باعث بیخوابی شوند و همچنین، بعضی از افراد مبتلا به آسم در طول شب علائم بیشتری را تجربه کرده و ممکن است دچار مشکلاتی در خواب شوند. عدم خواب کافی میتواند از تمرکز و توجه فرد بکاهد.
نداشتن فعالیت بدنی
برخی از افراد مبتلا به آسم به علت نگرانی در مورد بروز حمله آسم، از انجام فعالیت بدنی پرهیز میکنند، با این حال، فقدان ورزش میتواند خطر ابتلا به دیگر بیماریهای پزشکی مانند پوکی استخوان، دیابت نوع 2، چاقی و بیماریهای قلبی را افزایش دهد. افراد مبتلا به آسم در صورتی که بیماری خود را کنترل نمایند، تقریبا همیشه میتوانند با خیال راحت ورزش کنند.
خستگی
خواب کم کیفیت میتواند منجر به خستگی شود. خستگی عاملی است که میتواند کار را برای تکمیل وظایف، تمرکز بر روی کار یا مدرسه و تمرکز بر فعالیتهای دیگر زندگی دشوارتر کند.
منبع: https://model24.ir/