آموزش پخت اکبر جوجه اصیل شمال

سلام. شاید خیلی از کسانی که به شمال کشور سفر کرده اند اسم اکبر جوجه را شنیده باشند  برای خوردن آن به رستوران برند . این  یک غذای اصیل شمالی است با طعم فوق العاده است  که در منوی اکثر رستوران های شمال کشور هست . به خاطر طعم بی نظیر آن قصد داریم در مدل 24 دستور پخت اصلی آن را در اختیار شما قرار دهیم .

 

اکبر جوجه

 

مواد لازم برای پخت اکبر جوجه

مرغ …………….. یک کیلوگرم

رب انار ………… 2 پیمانه

لیمو ترش …………… یک کیلوگرم

زعفران دم شده ……… 3 قاشق غذا خوری

نمک و فلفل ………… به میزان لازم

روغن مایع ………… سه پیمانه

 

روش پخت اکبر جوجه

مرغ را از وسط  به دو قسمت مساوی تقسیم کنید به طوریکه یک ران و بال و نصف سینه یک طرف نصف دیگر آن طرف دیگر باشد . بعد از آن بخاطر میکروب های روی پوست مرغ با رعایت نکات بهداشتی بشوید . سپس بعد از شستن لیموها از وسط نصف کرده و هسته ها را جدا کنید و در یک ظرف آب آن را بگیرد و با نمک و فلفل حل کنید . توجه داشته  باشید زیاد مزه فلفل به ترشی آن غالب نشود .استفاده از فلفل برای طعم دادن و خواص موجود در فلفل است . حالا تکه های مرغ را در مخلوط لیمو و نمک بگذارید و 24 ساعت در یخچال قرار دهید تا سس آن به خرد گوشت رود .

می توانید زمان نگهداری آن ا کم کنید اما مرغ هر چه بیشتر در سس بماند لذیذ و دلچسب تر خواهد شد . یک قابلمه گود بیاورید و سه پیمانه روغن در آن بریزید .تکه های مرغ را در قابلمه بچینید و درب قابلمه را گذاشته اجازه دهید با شعله متوسط سرخ شود و آب بیندازد . چند باری مرغ ها را برمی گردانیم تا به خوبی سرخ شوند . بعد از اینکه آب مرغ تبخیر شد و مرغ ها کاملا سرخ شد ، روی یک دستمال خشک بگذارید تا روغن آن گرفته شود .

روش پخت برنج

از آنجایی که این غذا با برنج خورده می شود ، در یک قابلمه آب جوشیده بسته به اندازه برنج نمک بریزید . بعد برنج هایی را که از قبل خیسانده بودیم آبشان را دور ریخته و خود برنج ها را در قابلمه بریزید بعد از پنج الی هشت دقیقه ( بسته به نوع برنجی که استفاده کرده اید ) برنج ها را آبکش کنید . بعد کمی روغن کف قابلمه بریزید و برنج را داخل ریخته و جمع کنید و روی آن زعفران دم کرده بریزید . یک ساعت زمان دهید تا برنج دم بکشد .خوب هم برنج آماده است و هم اکبر جوجه . هر کدام را در ظرف مناسب گذاشته و کنارش یک کاسه رب انار سرو کنید . نوش جان.

 

اکبر جوجه

 

نکات :

  1. برای حفظ خواص برنج بهتر است آن را کته کنید . می توانید برای ته دیگ آن از کاهو ، نون نازک لواش و یا سیب زمینی حلقه حلقه شده استفاده کنید.
  2. برای اینکه مرغ روغن کمتری به خود جذب کند بهتر است داخل قابلمه یک توری مخصوص سرخ کردن گذاشته و مرغ را در توری بچینید .
  3. اصل این غذا با رب انار شیرین خورده می شود ولی اگر تمایلی به خوردن غذای شیرین ندارید با رب انار ترش بخورید.

 

منبع : model24.ir

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بستن