انواع دل درد حاد و مزمن را بشناسیم
بدن ما از برخی نشانه ها استفاده می کند تا هشدار دهد که خطری در درون ما در حال وقوع است. یکی از این نشانه ها دل درد است.ما در مجله اینترنتی مدل 24 در مورد انواع دل درد حاد و مزمن را بشناسیم، بیشتر توضیح خواهیم داد.
دل درد حاد
دل درد حاد را که بیش از دو یا سه ساعت به طول بیانجامد، باید با فوریت تلقی کرد: کودک باید بی درنگ توسط پزشک دیده شود. ممکن است دل درد به آپاندیس مربوط باشد، در این مورد معمولاً درد، از ناحیه وسط شکم آغاز شده، بعداً در قسمت پائین سمت راست آن مستقر می گردد. معمولاً حالت تب و استفراغ وجود دارد.
هنگامی که سینه پهلو یا ذات الریهٔ ، قسمت پائین طرف راست باشد، اغلب، درد، در ناحیهٔ سمت راست شکم احساس می شود. غالباً دل درد ناشی از عفونت ویروسی است و یا ممکن است یه علت عفونت مجاری ادرار و یا پیچ خوردگی بیضه ها باشد.
همچنین ممکن است دل درد در اثر پائین بودن قند خون و یا مسمومیت های اسیدی در بیماری قند باشد. در بین کودکان هند غربی، این درد احتمالاً مربوط به کم خونی سلولهاى داسی شکل است. داروهای مختلف نیز ممکن است موجب ناراحتی هایی در شکم شود.
دل درد مزمن
پزشکان اطفال، با دل دردهای عود کننده، که مشکل کودکان مدرسه ای است، کاملاً آشنا هستند. در تحقیقی به روی 6000 کودک مدرسه ای، در بوکینگهام شایر، توسط شفرد وهمکاران (۱۹۷۱)، نشان داده شد که ؛ درصد دختران تا سن ۱۰سالگی، و ۱۵ درصد کودکان ۱۲ و ۱۳ ساله و ۲۵ درصد کودکان 14 و 15ساله، این نوع دل درد را تجربه کرده اند. آپلی (۱۹۵۹)، در مطالعهٔ خود بر روی ۱۰۰۰ کودک مدرسه ای در بریستول، پی که یک نهم کودکان مبتلا به دل دردهای عود کننده هستند. و در یک بیستم آنان شواهد بیماری جسمانی وجود دارد، و در نیمی از موارد نیز، تاریخچهٔ دل درد در خانواده موجود می باشد.
به این صورت که پدر احتمالاً پیوسته از زخم معده شکایت داشته و کودک نیز یا به تقلید از پدر، و یا به علت ترس از این بیماری ناخودآگاه دچار دل درد شده است. البته ترس، فشار و تنیدگی روانی تنها یک علت این ناراحتی است، و علل دیگری نیز برای آن وجود دارد، که شناخته شده و قابل درک نیست.
هرگاه مادر دربارهٔ این نشانهٔ بیماری در کودک، اضطراب، توجه و همدردی زیاد، از خود نشان دهد، درد احتمالاً شدید و اغراق آمیز خواهد شد. دردها معمولاً مرکزی و در حوالی ناف است، ولی اگر در قسمت دیگر شکم باشد، احتمال وجود بیماری ارگانیکی تقویت می شود.
دردها ممکن است لحظه ای بوده، یا مدت یکی دو روز ادامه داشته باشد. گاه نیز سردرد و یا تب همراه آن است، که در آن صورت، با تصویر سندرم یا نشانگا ادواری، یا میگرن ترکیب می شود. هر اندازه دردها شدیدتر باشند، احتمال ربط آن به بیماری کمتر خواهد بود.
در مطالعات پی گیر، نشان داده شده است که یک سوم کودکان تا سن ۱۰سالگی از این نشانگان رهائی خواهند یافت، ولی در مورد بقیه احتمالاً درد ادامه خواهد یافت، و یا مبتلا به میگرن خواهند شد.
مشکلی که پزشکان، معلمان و والدین با آن مواجهند، این حقیقت است که ارزیابی میزان درد شخص توسط غیر، امکان ناپذیر است. هرچند ممکن است کودک خود را به دل درد یا سردرد بزند، لکن مادامی که در این مورد اطمینان حاصل نشده است، نسبت دادن تمارض و یا بهانه جویی به او، عاقلانه نخواهد بود؛ خاصه که به ندرت می توان در این زمینه اطمینان حاصل کرد.
هرچند درد، ریشه جسمانی و ارگانیکی ندارد، ولی تقریباً همیشه به درستی احساس می شود و همدردی های افراطی آن را شدیدتر می سازد. کودکان نباید به خاطر این دردها، بیش از یک روز از مدرسه غیبت کنند، مگر آنکه این درد با استفراغ و تب همراه باشد.
پزشک باید این دل دردهای عود کننده را، اگر مکرر و شدید، رخ می دهند، مورد کاوش و بررسی قرار دهد. او باید اطمینان داشته باشد که این بیماری به کلیه ارتباطی ندارد.در کشورهای دیگر، جز انگلستان، پزشکان در جستجوی عفونت های ناشی از کرم های گرد آسکاریس بر می آیند.یبوست به احتمال زیاد علت آن نخواهد بود.