خورشت خلال بادام
خورشت خلال بادام یکی از خوشمزه ترین و بی نظیرترین خورشت های ایرانی است که غذای اصیل کرمانشاهی ها محسوب میشودو دارای خاصیت های بسیار زیادی است که در مراسمات مختلف در کرمانشاه مورد استفاده قرار میگیرد و مردم استقبال زیادی از این خورشت میکنن این خورشت را با برنج دمی وترشی سبزی های متنوع سرو می کنند برای طرز تهیه این خورشت در سایت مدل24 با ما همراه باشید.
دستور اول طرز تهیه خورشت خلال بادام
مواد لازم برای ۴ نفر:
گوشت گوساله ۷۰۰ گرم_ بادام خلال شده ۱۰۰ گرم _پیاز ۱ عدد متوسط _لیمو عمانی به مقدار دلخواه_ زرشک سیاه_ یک سوم فنجان زعفران و نمک به میزان دلخواه _رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
خلال بادام را یک ساعت قبل در یک ظرف آب خیس میکنیم گوشت را هم به شکل ریز خرد میکنیم پیازها را هم ریز وخرد کرده و در کمی روغن تفت میدهیم بعد از چند دقیقه گوشتها را اضافه کرده و چند دقیقهٔ دیگر تفت میدهیم زعفران آب کرده را به این مخلوط میافزاییم سپس سه لیوان آب را به همراه خلال بادام به ظرف افزوده و میگذاریم تا گوشتها و بادام تقریباً بپزند. یک ربع قبل از اتمام پخت خورش زرشکها و رب گوجه فرنگی را به طور جداگانه با کمی روغن تفت داده و به خورش میافزاییم و همینطور لیمو عمانی را و بعد میگذاریم که خورشت به طور کامل جا بیوفتد.
دستور شماره دو
مواد لازم:
گوشت گوسفندی=۵۰۰ گرم خلال بادام=۲۵۰ گرم زرشک سیاه=۲ قاشق غذاخوری پیاز=۳ عددزعفران حل شده در آب=۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی=۱ قاشق غذاخوری زردچوبه=۲/۱ قاشق مرباخوری روغن=نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
1.پیازها را خلالی کرده و در روغن کمی تفت دهید تا طلایی شود2گوشت را خرد کنید و به پیاز اضافه نموده کمی تفت دهید سپس زردچوبه را بیفزایید3. مقداری آب بریزید و به مدت یک ساعت روی حرارت ملایم بگذارید تا گوشت نیم پز شود4. بادامها را شسته کمی تفت دهید تا از حالت خامی درآید سپس همراه با زعفران به گوشت اضافه کنید5. رب گوجه فرنگی را در کمی روغن تفت دهید و با نمک و فلفل به خورشت اضافه کنید کمی که پخت زرشک را به عنوان ترشی به خورش اضافه کنید و صبر کنید تا خورش جا بیفتد(برای پختن گوشت مدت ۲ ساعت کافی است)
دستور شماره سه کرمانشاهی
مواد لازم:
گوشت گوسفند یا گوساله بدون چربی ۱ کیلو گرم خلال بادام ۱۰۰ گرم زرشک سیاه ۲ قاشق غذا خوری لیمو عمانی۶ عددپیاز داغ ۳ قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی ۱/۵ (یک و نیم) قاشق غذا خوری زعفران دم کرده ۲ قاشق غذا خوری نمک و زردچوبه و ۲ عددبرگ بو و یک قطعه دارچین و چند عدد هل و تخم گشنیز روغن حیوانی ۴ قاشق غذا خوری آرد ۱ قاشق مربا خوری
طرز تهیه:
گوشت را به صورت قیمه نسبتاْ درشت و هم اندازه خرد کنید و با کمی روغن وپیاز رنده شده و زردچوبه تفت دهید بعد روی آن آب بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید اگر میخواهید خورشت خوش رنگ شود بهتر است وقتی به جوش آمد کف روی آن را بگیرید یک ساعت مانده به پایان پخت آرد را با کمی روغن سرخ کنید و به خورشت اضافه کنید با این عمل آب خورش غلضت مناسبی پیدا میکند خلال بادام را در کمی گلاب و یا زعفران دم کرده به مدت نیم ساعت خیس کنید و از خلال بادامی که معروف به خلال بادام زاویه است استفاده کنید این خلال بادام درشت و خوشمزه میباشد نمک و رب و لیمو عمانی وخلال بادام را هم در خورشت بریزید زرشک را در آب به مدت نیم ساعت خیس کنید تا زمانی که به خورشت اضافه میشود رنگ خورشت را تغییر ندهد و بعد از آب خارج نموده ودر پنج دقیقه آخر زعفران و روغن حیوانی و پیاز داغ و زرشک سیاه را به خورشت اضافه کنید زرشکها نباید زیاد بجوشد چون در خورشت فرو رفته و زیبایی خورشت را به هم میزند فراموش نکنید که دارچین و برگ بو را خارج کرده و دور بیندازید سعی کنید که این خورشت خوب جا بیفتد و آب کمی داشته باشد تا زیبا و مجلسی شود از ریختن خلال بادام بیش از حد خود داری کنید چون اصلیت و زیبایی خورش ترا از بین میبرد.