سلامت

دلایل اصلی جوش بیضه و روش‌های پیشگیری از آن

بهتر است در ابتدای مقاله گفته شود که جوش بیضه معمولا بی‌ضرر بوده اما می‌تواند نشانه‌ای از یک ویروس و یا عفونت در افراد مختلف باشد، این بخش از بدن افراد امکان دارد توسط جوش‌ها تحت تاثیر قرار گیرد و دلیل آن هم عرق و رطوبتی بوده که در این قسمت مسدود می‌شود، از شایع‌ترین دلایل ایجاد جوش نیز می‌توان به سلول‌های پوستی مرده اشاره کرد اما جوش بیضه غالبا بدون نیاز به درمان رفع خواهد شد، در این مقاله قصد داریم به بررسی دلایل ایجاد جوش بیضه بپردازیم.

جوش بیضه

علت‌های اصلی ایجاد جوش بیضه

هر مشکلی که در انسان ایجاد می‌گردد مسلما دلایلی دارد که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • سلول‌های مرده پوست
  • عرق کردن
  • روغن‌های طبیعی بدن

زمانی که منافذ بسته شوند فرصتی بسیار عالی برای باکتری‌ها ایجاد می‌گردد، این مسئله می‌تواند موجب ایجاد قرمزی ناحیه‌ای از پوست، شکم و یا هر دوی آن‌ها شود.

انواع جوش بیضه و دلایل شکل‌گیری آن‌ها

به گزارش مجله اینترنتی مدل 24 ایجاد جوش‌ها به دلایل زیادی بستگی داشته و محدود به مکانی خاص در بدن نیستند، به این طریق که امکان دارد در هر بخشی به وجود آیند، به عنوان مثال یکی از انواع جوش‌ها سیاه و سفید هستند که به دلیل بسته بودن منافذ ایجاد می‌گردند، نوع دیگر جوش‌های قرمز نام دارند که اغلب افراد هنگام لمس، احساس درد خواهند داشت. بد نیست بدانید که جوش بیضه محدود به نوعی خاص نبوده و انواع جوش‌ها می‌توانند در قسمت مربوطه ایجاد شوند.

♦ موی در حال رشد: یکی از دلایل شایع ایجاد جوش بیضه مربوط به موی در حال رشد می‌باشد، این اتفاق زمانی رخ خواهد داد که مو در حال چرخش و بازگشت به پوست باشد، معمولا در اثر آن یک نقطه قرمز ایجاد می‌شود که می‌تواند منجر به ایجاد ناراحتی و خارش گردد. هنگامی که فولیکول‌های مو به وسیله سلول‌های مرده مسدود شوند موها به سمت بیرون و یا داخل رشد خواهند کرد.

♦ فولیکولیت: فولیکول‌های مو در اطراف موهای اصلی می‌توانند به صورت ملتهب و یا آلوده باشند، این وضعیت اغلب به نام فولیکولیت شناخته می‌شود.

♦ خارش در اثر گرما: یکی از دلایلی که می‌تواند بر روی پوست تاثیرگذار باشد بدون تردید گرما می‌باشد، در موارد زیادی مشاهده شده است که به همین دلیل نقاطی قرمز بر روی پوست ایجاد شده که منجر به خارش می‌گردد، این مسئله قطعا احساسی ناخوشایند برای فرد و یا افراد درگیر آن ایجاد خواهد کرد. عرق کردن امکان دارد موجب تحریک بثورات شود، بنابراین حفظ و حراست از سلامت پوست می‌تواند به کاهش علائم کمک‌های بسیاری نماید.

♦ عفونت‌های انتقال‌یافته از راه جنسی: مسئله‌ای که باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد روابط جنسی است، برخی عفونت‌ها می‌توانند از همین طریق منتقل شوند. بهتر است در رابطه با روابط جنسی همواره رعایت بهداشت فردی با دقت فراوان انجام گیرد تا از بروز مشکلاتی از این قبیل جلوگیری شود.

♦ کیست‌ها: در حقیقت کیست‌ها لکه‌هایی پر از چرک هستند که در زیر پوست قرار خواهند گرفت، آن‌ها توانایی ظاهر شدن در هر بخشی از بدن را دارند و معمولا بی‌ضرر هستند مگر اینکه آلوده شوند، در این صورت احتمال دارد برای افراد دردسرساز شوند.

جوش بیضه

♦ زگیل آبکی: این مورد نوعی ویروس به حساب آمده که توانایی تاثیرگذاری بر روی پوست را نیز دارد، زگیل آبکی اغلب در کودکان رایج بوده و معمولا نیازی به درمان ندارد. زگیل آبکی کوچک بوده اما نقاط اطراف آن افزایش خواهد یافت به طوری که قابل لمس می‌شود، این نوع ویروس اغلب در ناحیه‌هایی از بدن همچون زیر بغل و کشاله ران شکل می‌گیرد، همچنین برخی از تماس‌های فیزیکی نیز امکان انتقال ویروس را مهیا می‌کند. برای جلوگیری از گسترش عفونت افراد نباید از حوله حمام و یا لباس دیگر افراد استفاده نمایند، این یکی از بهترین روش‌های پیشگیری به حساب می‌آید.

چه زمانی برای مراجعه به پزشک مناسب است؟

در صورتیکه جوش بیضه به دفعات و به طور مکرر ظاهر شود افراد باید برای مشاوره پزشکی به مراکز درمانی و بهداشتی مراجعه نمایند، البته تشخیص نیز مسئله‌ای بسیار مهم به حساب می‌آید، جوش‌هایی که در برخی مناطق ظاهر می‌گردند امکان دارد نوعی ویروس و یا عفونت باشند که قطعا نیازمند درمان می‌باشند، اگر فردی علائم STI نیز دارد باید به پزشک مراجعه نماید، برخی از این نشانه‌ها عبارتند از:

  • خارش
  • تب
  • داشتن درد هنگام ادرار و ترشح از آلت تناسلی

گزینه‌های درمانی جوش بیضه

غالبا جوش‌ها نیازی به درمان ندارند و ظرف مدت 1 تا 2 هفته خودشان ناپدید خواهند شد، فولیکولیت نیز معمولا نیازی به درمان ندارد اما اگر بیش از یک هفته طول بکشد باید به پزشک مراجعه کرد تا با بررسی علت‌های احتمالی مداوا صورت گیرد. یکی دیگر از عواملی که می‌تواند جوش بیضه و یا سایر جوش‌ها را تحریک کند استفاده از مواد شیمیایی در بدن می‌باشد، به همین دلیل پوست باید تمیز و خشک باشد و همواره به وسیله آب گرم و صابون مورد شست و شوی ملایم قرار گیرد. دقت داشته باشید که هیچ وقت یک جوش را خراش و تخریب نکنید زیرا می‌تواند موجب آسیب شود، یک جوش خالی شده احتمال بیشتری دارد که آلوده گردد. بثورات گرما با انجام مراحل زیر در خانه مورد درمان قرار خواهد گرفت:

  • برای رفع تحریک بهتر است یک فنجان خنک و مرطوب را روی پوست قرار دهید
  • گرفتن یک دوش خنک در حمام
  • پوشیدن لباس‌های مناسب
  • نوشیدن مقادیر زیادی مایعات

جوش بیضه ناشی از عفونت و یا ویروس امکان دارد نیاز به درمان داشته باشند و یک پزشک قادر است در مسیر درست اقدام نماید. در صورتیکه فرد مبتلا به STI باشد امکان دارد نیازمند استفاده دوره‌ای از آنتی‌بیوتیک‌ها باشد بنابراین از داشتن تماس جنسی تا برطرف شدن عفونت اجتناب نمایید.

شیوه‌های پیشگیری از ایجاد جوش بیضه

جوش بیضه

رعایت موارد و نکات بهداشتی می‌تواند به جلوگیری از جوش بیضه و سایر جوش‌ها کمک کند، در کنار رعایت بهداشت استفاده از لباس‌های مناسب زیر هم موثر خواهند بود. افراد زیادی هستند که پس از تمرینات ورزشی حمام کردن را به تعویق می‌اندازند که این کار اصلا نباید صورت گیرد و امکان ایجاد مشکلات بیشتر را فراهم خواهد کرد. برخی از جوش‌ها وجود دارند که در اثر ریزش مو ایجاد می‌شوند، بنابراین می‌توان با پرهیز از اصلاح مانع ایجاد جوش شد.

چکیده‌ای از مقاله جوش بیضه

اغلب جوش‌ ها بدون ضرر هستند و معمولا به خودی خود از بین می‌روند و جای نگرانی وجود ندارد، البته افرادی که با جوش بیضه روبه‌رو هستند باید مراجعه به پزشک را جدی بگیرند و حتما در اسرع وقت انجام دهند، افرادی که دارای علائم STI می‌باشند نیز باید برای تشخیص و شروع روند درمان به پزشک معالج مراجعه نمایند.

منبع: https://model24.ir

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا