تغذیه

زنجبیل چه خواص درمانی دارد ؟

زنجبیل جز خاواده ادویه هاست که در بسیاری از غذا به کار برده می شود و می تواند طعم و مزه آن را عوض کند . این ادویه تند ، بیش تر در مناطق گرمسیری کشت می شود و طبع گرم و خشک دارد که با خوردن آن دمای بدن تا حدی بالا می رود . استفاده از زنجبیل تازه چه بصورت ادویه و چه به صورت نوشیدنی ها برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله تهوع ، سرگیجه ، رفع التهاب ، فشار خون ، مشکلات قلبی و … بسیار موثر می باشد . هرچند مصرف بیش از حد آن نیز مضررات خاص خودش را دارد . در این مطلب از دکتر طب قصد داریم شما را با خواص درمانی این ادویه آشنا کنیم .

 

زنجبیل
model24.ir

پیشگیری از سرطان با زنجبیل

سرطان یکی از بیماری های خطرناک و شایعی هست که این روزها به خاطر بعضی از عادات غذایی غلط و مراجعه نکردن به موقع گریبان گیر بسیاری از افراد شده است . درمان برخی از آنها به دلیل بدخیم بودن امکان پذیر نیست و برخی از انواع دیگرش با گذراندن طول درمان ( شیمی درمانی و مصرف داروها ) کاملا برطرف می شود هرچند که هزینه آن بالاست . برای پیشگیری از انواع سرطان ها بهتر است بسیاری از مواد خوراکی تازه و طبیعی مثل زنجبیل را در برنامه غذایی خود قرار دهید . چون زنجبیل خاصیت آنتی اکسیدان دارد می تواند در برابر رادیکال های آزاد مخرب بدن که منجر به تولید سلول های سرطانی شده ، بایستند. زنجبیل علاوه بر خاصیت آنتی اکسیدان ، ضد التهاب نیز هست که این دو خواص به دلیل وجود جینجرول می باشد .

 

مقابله با آلزایمر

آلزایمر بیماری مربوط به مغز و حافظه است که معمولا با بالا رفتن سن رخ می دهد . طبق تحقیقات انجام شده در نمونه های آزمایشگاهی به دلیل وجود آنتی اکسیدان ها در زنجبیل می تواند به روند بهبود این بیماری کمک کند.  همچنین خوردن عصاره زنجبیل در افراد سن بالا هر چند که مبتلا به این بیماری نشده باشند ، برای تقویت حافظه کوتاه مدت آنها و عملکرد مغز مفید خواهد بود.

 

کاهش کلسترول

اگر میزان کلسترول بد در خون افزایش یابد باعث بالا رفتن فشار خون ، چربی خون و گاهی باعث بسته رگ ها و بروز مشکلات قلبی خواهد شد . با خوردن عصاره زنجبیل یا استفاده از آن در غذا ها تا حد زیادی سطح کلسترول خون  و تری گلیسرید را پایین می آورد .

 

زنجیبل
model24.ir

 

با همه خواصی که این ادویه دارد در مواردی باید از خوردن آن پرهیز کرد در زیر به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد :

  1. مصرف آن برای کسانی که مشکل سوزش معده دارند ممنوع است .
  2. اگر در طول درمان برخی از بیماری ها از آسپرین یا وارفارین ( داروهای رقیق کننده خون ) استفاده می کنید زنجبیل را در غذاها و یا بصورت نوشیدنی مصرف نکنید .
  3. با اینکه خوردن زنجبیل کلسترول را کاهش داده و فشار خن را پایین می آورد اما مصرف بیش از حد آن برعکس عمل می کند .

 

منبع : model24.ir

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا