سلامت

سنگ کیسه صفرا را در خانه درمان کنیم

امروزه به دلیل زندگی ماشینی و کم تحرکی و همچنین استفاده از غذاها و داروهای شیمیایی سنگ کیسه صفرا بسیار شایع شده است. اگر شما یا اطرافیانتان نیز از سنگ کیسه صفرا رنج می برید ما به شما پیشنهاد می کنیم این مطلب از سایت مدل24 را بخوانید و با روش های درمانی طبیعی سنگ کیسه صفرا آشنا بشوید. با ما همراه باشید.

 

سنگ کیسه صفرا چیست و به چه دلیل ایجاد می شود

سنگ کیسه صفرا

در لبه ی تحتانی کبد، کیسه ی کوچکی به نام کیسه ی صفرا وجود دارد که برای ذخیره کردن صفرا ( در مواقعی که مورد نیاز نیست) به کار می رود. در مواقعی که حالت صفرای عمومی توأم با کار خارج از اندازه و تنبلی کبد، وجود داشته باشد، اغلب صفرا غلیظ میگردد و به تدریج در کیسه ی صفرا، سنگ تولید می شود. یبوست مزمن مهم ترین عامل مستعد کننده ی آن است. تشکیل سنگ چند سال طول می کشد، اندازه ی آن ممکن است کوچک یا بزرگ باشد. سنگ صفرای بزرگ ممکن است راه مجرای صفرا را مسدود کند و منجر به یرقان (زردی ) شود یا اینکه در موقع عبور از مجرای صفرا وی درد فوق العاده شدید و کشنده ای ایجاد کند. سنگهای کوچک تر اغلب بدون درد و بدون اشکال وارد روده شده و دفع می گردند.

 

علایم سنگ کیسه صفرا

سنگ کیسه صفرا

علائم این بیماری عبارتند از درد خیلی تند در ناحیه تحتانی دنده های راست، نفخ، یبوست، استفراغ، بی اشتهایی و بی حالی عمومی است. صفرا عمدتاً به هضم چربی ها کمک می کند. صفرا، حاوی مقادیر زیادی کلسترول است، کیسه صفرا، آب را به میزان زیادی جذب می کند. و باعث تغلیظ کلسترول می شود. در برخی افراد، این تغلیظ زیاد، باعث بروز حالت فوق اشباع میگردد و در نتیجه بلورهای کلسترول رسوب و ایجاد سنگهای کیسه ی صفراوی می کنند.

درمان سنگ کیسه صفرا به روش سنتی

سنگ کیسه صفرا
اگر سنگ صفراوی در طول مدت زیادی تشکیل و بتدریج بزرگ شده باشد، هیچ کاری جز عمل جراحی نمیتواند بسرعت ان را از میان بردارند. که در این صورت دستگاه های مختلف بدن مخصوصاً کبد از لحاظ ذخیره کردن صفرا دچار اختلال می شود. این نوع درمان علت اصلی اختلال را از بین نمی برد و وضع عمومی بیمار را بهبود نمی بخشد، تنها راه درمان سنگ صفراوی استفاده از درمانهای طبیعی است. در درمان طبیعی امساک نسبتا طولانی مورد لزوم پیدا می کند. در تمام مدت امساک و روزهای بعد در صورت لزوم بایستی روده ها، همه شب با آب گرم تنقیه و پاک شوند. مشت مال صبحگاهی و حمام نشسته و تمرین تنفسی و سایر تمرینهای لازم بایستی همه روزه بطور منظم همراه با رژیم غذایی صبح اجرا شوند. حمام داغ سولفات منیزی هفته ای دوبار در صورت امکان گرفته شود. اگر دردی در ناحیه کیسه ی صفرا وجود دارد، میتوان روزی چند بار کمپرس داغ، روی موضع قرارداد.

لازم است بیمار، در چند هفته ی اول درمان، زندگی آرام و استراحت، شرط اساسی معالجه است. تابش نور خورشید و حمام افتاب و هوا، از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. میوه و سبزی بایستی قسمت اصلی و اعظم رژیم غذایی بیمار را بعد از درمان تشکیل دهد، بدین طریق صفرا را میتوان رقیق نگاه دانست و از ایجاد سنگهای صفراوی بعدی، جلوگیری کرد. از مصرف چای، قهوه و الکل باید خودداری کرد. فراورده های ساخته شده از ارد سفید، غلات تصفیه شده و غذاهای چرب و سرخ کرده و کلیه ی چربیهای حیوانی را باید کنار گذاشت.

نسخه نخست برای سنگ کیسه صفرا: تخم تربچه ۲۵ گرم، شاه تره ۱۵ گرم، زرشک ۱۵ – .گرم، تخم کاهو ۵ گرم، تخم خرفه ۲۵ گرم، تخم کاسنی ۵ گرم. طریقه ی مصرف: مجموعه را اسیاب کرده، دو قاشق غذاخوری با دو لیوان اب کمی جوشانده، قبل از هر غذا دو استکان میل کنید

نکته مهم درباره کیسه صفرا و پیشگیری از سنگ کیسه صفرا

سنگ کیسه صفرا
باید توجه کرد که کیسه ی صفرا مسئول تشکیل سنگ کیسه ی صفرا نیست، بلکه کبد است که این مشکل را برای صفرا ایجاد میکند. کیسه صفرا در حقیقت محلی برای نگهداری صفراست، وقتی رژیم غذایی انسان از روغن های ناجور بوده و یا اگر نسبیت به تخم مرغ و لبنیات حساسیت داشته باشیم و یا اینکه در اثر پایین بودن سطح اسید معده، کمبود فیبر در رژیم غذایی، استرس و … اختلال در عملکرد کبد، قوام صفراوی تولیدی در کبد انسان به حدی خواهد بود که قبل از خروج از کیسه ی صفرا، سفت شده و به سنگ صفراوی تبدیل خواهد شد. در این صورت با برداشتن کیسه ی صفرا، مشکل حل نخواهد شد. بلکه فقط علائم آن را از بین می بریم، درست است که با برداشتن کیسه ی صفرا دیگر سنگ صفرا نخواهیم داشت: ولی از طرف دیگر به جای یک مشکل با دو مشکل دیگر روبرو خواهیم شد.
الف) از اینکه مشکل زمینه ای یعنی عدم تعادل در کبد، حل نشده است، در نتیجه با مرور زمان مشکل حادتری و سرانجام به خود کبد اسیب خواهد رسید. . ب) با برداشتن کیسه ی صفرا، مشکلات گوارشی مزمن و سوء تغذیه احتمالی در بلند مدت ایجاد خواهد شد. پس به جای برداشتن کیسه ی صفرا، بهتر خواهد بود که همراه با برنامه ی بازسازی کبد، به شستشوی کبد اقدام شود.

 

منبع:https://model24.ir

‫5/5 ‫(1 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا