علت رنگ های متفاوت فلفل چیست و چه خواصی دارند؟
فلفل به عنوان یکی از سبزیجات دارای سه نوع تند ، شیرین و دلمه ایی دارد که زادگاه آن به سواحل آمریکا تعلق دارد . در هندوستان بیش از 50 نوع فلفل کشت می شود و جز بزرگترین صادر کننده های این ادویه می باشد. طعم فلفل شیرین ، تند و گاهی تلخ می شود. با اینکه در شکل و مزه و رنگ های متفاوت کشت شده اما تفاوت چندانی از نظر خاصیت باهم ندارند . ساختار همه آنها ترکیبی از آب و فیبر همراه با خاصیت آنتی اکسیدان است که با توجه به نوع آن آنتی اکسیدان های متفاوتی دارند . فلفلها را می توان یک منبع غنی از ویتامین سی دانست هر چند که با ذایقه همه ایرانی ها جور نیست . بنا داریم در این مطلب از دکتر طب هر آنچه که لازم است از فلفلها بدانید را در اختیار شما قرار دهیم.
تفاوت رنگ انواع فلفلها
تفاوت رنگ فلفل سیاه و قرمز در بذری است که کاشته می شود. فلفلهای قرمز بوته ای با رنگ پوسته قرمز و نوع سیاه آن دانه های سیاه رنگ و ریز است . در واقع وجود ماده ای به نام فلاوونوئید باعث ایجاد رنگ های متنوع از زرد ، قرمز ، نارنجی تا انواع رنگ های سبز و بنفش می شود .

چه مقدار فلفل بخوریم ؟
فلفلها چه شیرین باشند و چه تند خواص بسیاری دارند اما اکثر خواصشان مثل هم هستند هر دو نوع هم ضد سرطان هستند هم خاصیت آنتی اکسیدان دارند و به درمان خیلی از بیماری های دیگر کمک می کنند اما آنچه که باید درباره مصرف آنها توجه شود میزان مصرف نوع تند آن است .
با اینکه خواص “فلفل تند” نسبت به شیرین موثرتر هست اما نباید از حدی بیشتر شود چون به مرور زمان بدن به این تندی عادت می کند و افزایش مقدار میخواهیم دوباره این تندی را احساس کنیم و همین در دراز مدت مشکلات گوارشی مثل ترشح اسید معده را به همراه خواهد داشت .از طرفی ممکن است با بالا بردن دمای بدن در برخی افراد با تپش قلب و قرمزی پوست و حساسیت های دیگر پوستی همراه باشد .
درمان بیماری ها با خوردن فلفل
فلفلها در روند درمان بسیاری از بیماری ها کمک می کند .در اینجا به دو مورد از بیماری ها و روش بهبود آن اشاره می کنیم :
تسکین درد : از فلفلها می توان برای آرام کردن دردهای مبهم یا درد دندان استفاده کرد و گاهی برای بی هوشی های موضعی بکار برده می شود. طبق تحقیقات انجام شده وقتی فلفلی می خورید و یا از پودر آن اسفاده می کنید سوزشی که در دهان ایجاد می شود باعث تحریک مغز و ترشح اندورفین خواهد شد .اندورفین مثل مورفین عمل کرده و باعث آرام کردن دردهای بدن می شود.
پاکسازی ریه : یکی از خواص دیگر تندی فلفلها خلط ور بودن آن است که به عنوان دارویی برای مشکلات سینه و ریه وعفونت هاست. در واقع خوردن آن باعث تحریک معده شده و سلولهای برونشها متوجه ترشح مایعاتی شده که در نهایت باعث رقیق شدن چسبندگی های خل های ریه ها و گلو می شود و به راحتی از بدن از طریق گلو خارج شده و ریه ها را از عفونت پاکسازی می کند .
منبع : model24.ir