5 علت ایجاد لکههای قرمز روی سقف دهان
اکثر افراد در دورهای از زندگی، لکههای قرمزی بر روی سقف دهان خود مشاهده مینمایند. علل رایج وجود لکههای قرمز روی سقف دهان در حقیقت مربوط به نوع مواد غذایی، پروتزهای دندانی و عفونت دهان یا گلو میشود. لکههای قرمز روی سقف دهان ممکن است موجب تحریک شده و آزار دهنده باشند، اما آنها معمولا بیضرر هستند. در صورتی که افراد نمیدانند چه چیزی موجب بروز این لکهها شده است، باید به پزشک مراجعه کنند، زیرا این وضعیت ممکن است نشانهای از یک وضعیت جدی باشد.
عوامل ایجاد لکههای قرمز روی سقف دهان
عوامل بسیاری وجود دارند که میتوانند موجب بروز این وضعیت شوند که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد:
1. عفونت گلو درد استرپتوکوکی
گلو درد استرپتوکوکی نوعی عفونت است که بر گلو و لوزهها تاثیر میگذارد. عامل ایجاد این عفونت، باکتریهایی به نام استرپتوکوک هستند. به گزارش مجله اینترنتی مدل 24 لکههای کوچک قرمز رنگ بر روی سقف دهان، نشانهای رایج از عفونت استرپتوکوک به شمار میرود. سایر علائم این وضعیت عبارتند از:
- تب
- درد به هنگام بلعیدن
- التهاب و قرمزی لوزهها
- غدد لنفاوی متورم در ناحیه گردن
اگر فردی به این وضعیت مشکوک باشد، باید به پزشک یا متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه نماید. درمان عفونت گلو درد استرپتوکوکی شامل مصرف آنتی بیوتیکها، مایعات فراوان و استراحت میشود.
2. آسیب فیزیکی
یکی از رایجترین دلایل ایجاد لکههای قرمز روی سقف دهان به یک آسیب ناگهانی مانند برش یا سوختگی مربوط میشود. این وضعیت ممکن است به دلیل خوردن یک نوشیدنی یا مواد غذایی بیش از حد گرم رخ دهد. سایر شرایطی که میتواند منجر به آسیب جسمی و کبودی دهان شود، عبارتند از:
- دندان مصنوعی
- لبه تیز یک دندان شکسته
- پر کردن ناهموار دندانها و یا شکستگی تاج دندانها
- وجود حساسیت یا واکنش آلرژیک به مواد معدنی خاص در برخی از خمیر دندانها یا دهانشویهها
3. برفک دهان
برفک دهانی که از آن با نام کاندیدیازیس نیز یاد میشود، یک بیماری قارچی بوده که میتواند منجر به بروز عفونت شود. برخی از عوامل خاص، افراد را بیشتر در معرض مشکلات دهان و دندان قرار میدهند که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد:
- پروتزهای دندانی
- سیگار کشیدن مداوم
- ایدز
- دیابت
- سرطان
- مصرف داروهای خاص برای بیماری آسم
نشانههای رایج برفک دهان عبارتند از:
- لکههای سفید یا قرمز رنگ بر روی زبان، گلو، سقف دهان و داخل گونهها
- احساس درد
- حس نکردن طعم و مزه
- درد به هنگام بلعیدن
- زخمهای دهانی
زخمهای دهانی در واقع زخمهایی هستند که در دهان رخ داده و میتوانند موجب بروز لکههای قرمز روی سقف دهان شوند. این زخمها در فرد احساس ناراحتی ایجاد کرده و بلعیدن غذا را دشوار میکنند. زخمهای دهانی معمولا در عرض 2 تا 4 هفته از بین میروند، اما گاهی ممکن است ادامه دار باشند و منجر به خونریزی و عفونت گردند.
4. بیماری دست، پا و دهان
بیماری دست، پا و دهان (HFMD) یک نوع عفونت ویروسی رایج است و معمولا کودکان زیر 5 سال را تحت تاثیر خود قرار میدهد، اما در بزرگسالان نیز رخ خواهد داد. اولین نشانه این بیماری تب است، اما پس از گذشت 1 تا 2 روز ممکن است زخمهای دردناکی در دهان ایجاد شود.
5. تبخال دهانی
ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) باعث ایجاد تبخال میشود که یک عفونت ویروسی است. این ویروس باعث بروز زخمهای باز، زخم هایسرد و همچنین لکههای قرمز روی سقف دهان و اطراف آن می شود.
منبع: https://model24.ir