پخت سوپ شیر و نان پنجک طرز تهیه هر دو

سوپ سفيد يا سوپ جو از خوشمزه‌ترين و پرطرفدارترين سوپ هاست  این سوپ ها معمولا سوپ‌های مجلسی غليظ و به اصطلاح پروپيمان هستند  پخت سوپ شیر هم از اين قاعده مستثنا نيست  اين خوراک می تواند به همراه نان معمولی و نان پنجک به عنوان يک غذای اصلی مقوی و لذیذ سرو ‌شود که برای طرز تهیه وپخت سوپ شیر و نان پنجک با سایت مدل 24همراه ما باشید.

 پخت سوپ شیر

مواد لازم برای پخت سوپ شیر 4 تا 6 نفر:

جو پرك: 100 گرم، خيسانده
هويج متوسط: يك عدد، رنده‌ شده
كتف مرغ: 4 تا 6 عدد، آبپز
آب مرغ: 3 پيمانه
كره: 60 گرم
آرد سفيد: 3 قاشق غذاخوري
شير: نيم ليتر
خامه: 100 ميلي‌ليتر
جعفري ساطوري: يك قاشق غذاخوري
نمك و فلفل: به ميزان لازم

روش  پخت سوپ شیر:

1- جو را آبكش كرده و همراه يک  ليتر آب‌ جوش روی شعله ملايم 10 دقيقه بپزيد  هويج و آب مرغ را اضافه كرده و پخت سوپ  شیررا 20 دقيقه ديگر ادامه دهيد تا هويج نرم شود

2- كره را روي شعله متوسط در يک  قابلمه كوچک آب كنيد  هنگامی كه كره شفاف شد  آرد را اضافه كرده و مخلوط كنيد پس از يک دقيقه شير را اضافه كرده و دائم هم بزنيد تا غليظ شده و سس آماده شود تا به پخت سوپ شیر کمک کرده باشید

3)گوشت مرغ را از استخوان جدا كرده و همراه سس سفيد به سوپ اضافه كنيد  اگر غلظت سوپ شیر زياد بود كمی  آب‌ جوش اضافه كنيد نمك و فلفل سوپ را اندازه كرده و خامه را اضافه كنيد  يكی  دو دقيقه قبل از سرو جعفری  را اضافه كنيد تا نپزد و رنگش عوض نشود و به این طریق پخت سوپ شیر انجام مشود  پخت سوپ شیر

نکاتی برای رعایت آشپزی و پخت سوپ شیر:

1 – به جای آب مرغ از آب گوشت يا سبزيجات هم مي‌توانيد استفاده كنيد.

2 – به جای  شير سس را با آب مرغ يا گوشت مي‌توانيد تهيه كنيد طعم سوپ متفاوت مي‌شود و اسمش ديگر سوپ سفيد نيست.

3 – جو پرك را زياد نپزيد چون در سوپ له مي‌‌شود وپخت سوپ شیر را بد میکند

4 – اگر كمي پياز را تفت داده و اول كار به سوپ اضافه كنيد سوپ پرمايه‌تر مي‌شود وپخت سوپ شیر راحت تر اس

طرز تهیه نان پنجک:

مواد لازم:

شیر یا آب / 1/2 پیمانه
شکر / 50 گرم
کره نرم شده / 50 گرم
تخم مرغ / 1عدد
مایه خمیر / 1قاشق چای خوری
بکینگ پودر / یک و نیم قاشق چای خوری
نمک / 2/1 قاشق چای خوری
آرد / 350 گرم
مواد کرم میانی:
شکر / 1/2 پیمانه
نشاسته ذرت / 1 قاشق سوپ خوری
آرد / 2 قاشق سوپ خوری
شیر / 1 پیمانه
زرده تخم مرغ / 1عدد
وانیل / 4/1 قاشق چای خوری

شیر و 1 قاشق سوپ خوری شکر و مایه خمیر را مخلوط کرده و جداگانه میگذاریم تا استراحت کنند تقریبا یک ربع در ظرفی شکر کره نرم شده، تخم مرغ، نمک و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و سپس مایه خمیر ور آمده را اضافه کرده و هم میزنیم.
نهایتا آرد را کم کم اضافه میکنیم تا حدی که خمیر به دست نچسبد و 7-8 دقیقه خوب ورز میدهیم.

روی ظرف یک سلفون میکشیم و در جای گرمی به مدت یک ساعت و نیم الی دو ساعت میگذاریم تا حجم آن دو برابر شود.
خمیر را کمی ورز میدهیم و به اندازه های 100 گرمی تقسیم میکنیم  سینی فر را چرب کرده و هر تکه خمیر را به شکل چونه های گرد در آورده و در سینی با فاصله میچینیم روی خمیرها را میپوشانیم و 45 دقیقه دیگر استراحت میدهیم فر را از قبل با دمای 190 درجه سانتی گراد روشن کرده و سینی را در طبقه وسط فر میگذاریم.
بسته به دمای فر پخت نانها متفاوت خواهد بود بعد از 10 دقیقه مرتب چک کنید که نسوزند وقتی نانها دوبرابر شده و پخته شدند و زیرشان طلایی شد گریل را روشن کرده و میگذاریم تا طلایی شوند.

کرم میانی:
برای تهیه کرم میانی، شکر و آرد و نشاسته را مخلوط کرده و شیر سرد (یا آب) را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم تا هیچ گلوله ای باقی نماند سپس زرده تخم مرغ را اضافه کرده و خوب هم زده و روی حرارت ملایم میگذاریم تا کم کم غلیظ شود.
مرتب هم میزنیم تا ته نگیرد غلظت آن از فرنی سفت تر باید باشد کلا کرمی سفت و شیشه ای میشود.
بعد از روی حرارت برداشته و وانیل و ترجیحا کمی کره به کرم اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم و کنار میگذاریم تا کاملا سرد شود
وقتی نانها سرد شدکنار آنها را با چاقویی تیز شکاف داده و از کرم سرد میانش میگذاریم و روی نانها را با پودر قندتزیین می کنیم یا اگر بخواهیم با سوپ سرو کنیم پودر قند را به نان اضافه نمیکنیم این نان را هم میشودبا سوپ شیرخورد و هم به عنوان صبحانه سرو کرد.

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بستن